top of page
Keresés

Újra itt a Civil Rádió Miskolc – Az év első adása ma 17 órától

Ismét rendszeres műsorokkal jelentkezik a Civil Rádió Miskolc Alapítvány, avagy közismertebb nevén a CIRMI. Az év első adás ma (csütörtökön) 17 órától hallható a www.cirmi.org felületen!


Az önkéntesekből álló civil közösség utolsó jelentkezése óta számos körülmény megváltozott a CIRMI háza táján, amiről a mai első adásban is beszámolnak majd. Az egyik változás, hogy új helyre költözött a stáb, így a jövőben Miskolcon a Széchenyi utca 35/b alatt találhatóak meg, amely ingatlant az önkormányzat bocsátotta az Alapítvány rendelkezésére. Az új helyen, az eddigitől kényelmesebb stúdiót, közösségi teret, míg az épület hangulatos, boltíves pincéjében klubteret terveznek kialakítani a közeljövőben.

Változás még, hogy a rádiózáson túl, innentől kezdve, már a youtube felületen, illetve online újság formájában is megjelentetik a náluk elhangzott gondolatokat, információkat.

Ami pedig a műsorokat illeti, mint azt F Nagy Zsuzsa a civil rádió önkéntese elmondta, a miskolciak, a helyi civil szervezetek és a lakosok számára kívánnak hiteles „kommunikációs” felületeket nyújtani.


Szeretnénk konkrét helyi ügyekben vélemény-nyilvánítási fórumként működni. Felkívánjuk hívni a döntéshozók figyelmét olyan problémákra, amelyek adott ügyekben segítséget nyújthatnak a változáshoz. Kifejezett célunk a csekély érdekérvényesítő képességgel rendelkező csoportok nyilvánossághoz való hozzáférésének biztosítása.


A rádió indulását ugyan korábbi időpontra tervezték, de a járványügyi helyzet miatt lassabb ütemben zajlott a költözés, ami azonban nem befolyásolta a tagok lelkes részvételét a projektben, így bár ha még nem is élőben, de előre felvett beszélgetések formájában, és heti rendszerességgel ismét hallgathatóvá válik a főként helyi témákkal foglalkozó Civil Rádió.


Köszönjük mindenkinek, akik az elmúlt 6 évben a rádió létrehozásában és működtetésében közreműködtek és szeretettel visszavárjuk őket, ha élethelyzetük ismét megengedi, hiszen a rádiót önkéntesként, önkéntesek közreműködésével szólaltatjuk meg. Terveink szerint ebben az átmeneti időszakban hetenként egy-két adással jelentkezünk, melyben közéleti anyagok és tematikus magazinok, zenei műsorok egyaránt megtalálhatók lesznek. A cirmi.org felületen az archív és jelenlegi adásainkat is elérik a hallgatók, amely mellett híreinket, posztjainkat a Civil Rádió Miskolc Facebook felületen követhetik nyomon.


De miről lesz szó a mai első adásban?


17:10 COVID – Közérzet, rádiós körképünk stábtagjainkkal: Orosz Évával, Sütő Dávid Pelével, Sikoparija Lujzával és Farkas Bálinttal


17:45 – Városházi civil ügyek: Kovács Kamilla, Miskolc Polgármesteri Hivatal részvételi referense ad tájékoztatást a jelenlegi és várható civileket érintő folyamatokról.


18:20 – A civil szociális szolgáltatásokra számítanak a családok: Jakubinyi László, a Miskolci Fogyatékosügyi Műhelyt alkotó elsősorban fogyatékkal élő emberek, családok munkáját segítő szervezetek törekvéseit mutatja be.


18:55 – Civil híreink között ezúttal a Várva Várt Alapítvány híre, az adó 1% – os felajánlások és az Adjuk össze! Kampányfelületen aktuálisan megjelenő miskolci ügyeket ismerhetitek meg.


18:55 – Öt éves a Gémeskút társasjáték klub. Sütő Dávid Pelé riportjából megtudhatjuk, hogy megalakulás óta nagyjából 220 ember fordult meg a Gémeskútnál, és több mint 350 féle játék volt ez idő alatt az asztalokon – számol be eredményeikről Puskás Tibor alapító klubelnök.


19:20 – A kulcsos gyerek szabadsága, az Északkeleti Átjáró egyesület Privát Félmúlt Miskolcon helytörténeti sorozatának szerzőjével Ágoston Katalinnal Sikoparija Lujza beszélget.


19:55 – Zöldreváltók: Szálló széllel száll a remény (cementgyári aggodalmak): Kiss Bianka faggatja a Zöld Kapcsolat Egyesület elnökét a cementgyár működtetési lehetősége előtt utat nyitó hírrel kapcsolatos tudnivalókról.


20:20 – Közlekedj okosan/Miskolcon?? Ableda Tamás, Kaló Tamás a Miskolcért Másképpen Közösség tagjaiként kérdéseikkel és javaslataikkal bombázzák a közlekedési vállalatot.



10 megtekintés0 hozzászólás
Post: Blog2_Post
bottom of page